Back to school – przenieś odporność swojego dziecka na wyższy poziomPrzed nami długo wyczekiwany powrót do szkoły. Zarówno dzieci, jak i ich rodzice cieszą się z tego jak nigdy dotąd, jednak radość zakłóca cień niepe
Himalaje. W poszukiwaniu joginówNina BudziszewskaPREMIERA 12 listopadaFilozofia gór, filozofia życiaOpowieść o dwóch podróżach w indyjskie Himalaje, gdzie biją źródła jogi – filozofii życia, którą praktykują d
Nie ma złej pogody, jest tylko niewłaściwe ubranie. Często zapominamy o tej starej prawdzie, narzekając na mróz, śnieg i roztopy. Tymczasem zima otwiera przed nami wiele nowych możliwości. Najnowszy grudniowo-styczniowy numer
Polska zajęła 28 miejsce w rankingu najbardziej atrakcyjnych dla funduszy Venture Capital i Private Equity rynków świata. Zestawienie przygotowali eksperci z Uniwersytetu Nawarry we współpracy z firmą doradczą EY. Polska zano
Z powodu zmian klimatycznych wkrótce może zabraknąć żywności. Pomogą nowe technologie i zaawansowane dane z obserwacji Ziemi? W najbliższym czasie możemy być świadkami znacznego wzrostu cen żywności, a nawet jej deficytu
W marcu 2012 roku magazyn Reader’s Digest ochodzi swoje 90-lecie. To również 90 lat The Reader’s Digest Association.90 urodziny Reader’s Digest to dobra okazja, by przypomnieć, że „amerykańskie marze
informacja prasowa, 22.01.2020 r. WarszawaInnoEnergy startuje z 6. edycją PowerUp! Challenge.Co mogą zyskać autorzy innowacyjnych pomysłów? Firma poszukuje najlepszych startupów, scaleupów oraz małych i średnich przedsiębi
Dlaczego tak trudno opiekunom prosić o pomoc?Wyniki ogólnopolskiego badania przeprowadzonego wśród osób opiekujących się swoimi przewlekle chorymi najbliższymi, realizowanego dla Fundacji NutriciaSzczera rozmowa to uniwersaln
Firma doradcza EY będzie partnerem Forum Ekonomicznego oraz partnerem Forum Ochrony Zdrowia, które odbędzie się w dniach 3-5 września br. w Krynicy-Zdroju. Eksperci EY, jako moderatorzy trzech paneli dyskusyjnych, poruszą m.in.
Biały, żółty, błękitny, pleśniowy, topiony – gatunków sera jest z pewnością na tyle dużo, by zapełnić nimi kilkanaście stron maszynopisu. Niezależnie od niuansów smakowych i różnych metod produkcji ser bez dwóch zd