Od 1 stycznia Urząd Skarbowy nie przyjmie PIT, CIT i VAT na dotychczasowe rachunki Od nowego roku wpłaty do Urzędu Skarbowego będą dokonywane na nowe mikrorachunki podatkowe. Będzie to dotyczyło nie tylko osób prowadzących dz
Wyniki najnowszego sondażu miesięcznika Reader’s Digest pokazują, że podczas urlopu Polakom najczęściej psuje humor kiepska pogoda, złe warunki zakwaterowania oraz inni wczasowicze. Z kolei wakacyjnego stanu ducha nie
Informacja prasowa 23/07/2019Minęło właśnie 5 lat od ogłoszenia otwarcia kodu Kubernetes przez GoogleGrape Up: Kubernetes zmienił sposób tworzenia aplikacjiW czerwcu minęło 5 lat kiedy to Google oficjalnie ogłosił otwarci
Badanie Europejskiego Sektora Motoryzacyjnego, przeprowadzone przez doradczą firmę Ernst & Young, pokazuje, że producenci aut i podzespołów w Czechach, Słowacji, Polsce i na Węgrzech oraz we Francji, Niemczech i Wielkiej Br
Jak najszybciej wykonać taras?Najlepszy okres do prowadzenia prac budowlanych powoli zmierza ku końcowi. Jeśli więc rozważamy opcję wykonaniu tarasu przed domem, to warto się pośpieszyć. Podpowiadamy jak zrobić to szybko i s
Najwyżej oprocentowany kredyt w historii. Schneider Electric wzywa do refleksji nad naszym długiem wobec Ziemi• Na każdy rok życia ludzkości na Ziemi przypada określona ilość odnawialnych zasobów naturalnych. Dzień Długu
Lato w mieście? Już od dawna przestało kojarzyć się z nudą, za to Warszawa staje się rajem dla tych, którzy szukają wrażeń po 8-godzinnych zmaganiach z obcisłą garsonką w biurze. Wystarczy korzystać z ułatwień, które
Informacja prasowaPoznań, 7 sierpnia 2018 r.Kiedy w weekend zostajemy w mieście, a pogoda dopisuje, warto zabrać rodzinę na kilka godzin do parku i urządzić wyjątkowy piknik. Wspólnie spędzony czas nie tylko dobrze wpłynie
Muzeum, teatr, sala koncertowa ? to w opinii 78% Polaków obiekty, w które powinien zamienić się kościół, kiedy przestanie być świątynią. Zaledwie 6% badanych jest zdania, że niewykorzystywany obiekt sakralny mógłby zosta
Aromatyczny wigilijny barszcz czerwonyPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!Składniki:– głowy karpia 2 szt.– marchew 3 szt.– pietruszka 2 szt.