Kultura każdego kraju znajduje swoje odbicie nie tylko w sztukach pięknych, literaturze i muzyce, lecz również w kuchni. Każdy podróżnik-smakosz wie, że to właśnie w street foodzie zamknięta jest esencja smaku lokalnej kult
Informacja prasowaGrajewo, 24 lipca 2020Mleko i owoce – połączenie doskonałeTrwa lato, czyli sezon, który rozpieszcza urodzajem owoców! Możesz je nie tylko jeść, ale także… wypić! Zgaś letnie pragnienie orzeźwiając
Firma doradcza EY trzeci rok z rzędu została uznana Pracodawcą Roku w badaniu przeprowadzonym przez międzynarodową organizację studencką AIESEC. Studenci kierunków ekonomicznych z 39 uczelni wyższych w całej Polsce wskazali
08.12.2017Święta to czas dawania i przyjmowania prezentów, dla wielu z nas obie te czynności są bardzo trudne. Upominki mają mnóstwo znaczeń i ujawniają jak postrzegamy innych. Wyniki badania „Prezenty zawsze wywołują emo
W 2011 roku sędziom ufało w Polsce 52% ankietowanych, w 2013 roku ? już tylko 31%. Zaufanie Polaków do prawników spadło w ciągu ostatnich dwóch lat o 10 pkt. procentowych. Takie są wyniki 13. edycji badania European Trusted B
Kryzys zadłużenia w strefie Euro i niepewność co do perspektyw wzrostu globalnej gospodarki spowodowały obniżoną aktywność spółek i inwestorów na światowych giełdach w III kwartale 2011 roku – wynika z r
12 – 15 września w Poznaniu odbyły się Międzynarodowe Targi Komponentów do Produkcji Mebli FURNICA. Blisko 100 wystawców z kilkunastu krajów zaprezentowało unikalne wzornictwo, innowacyjne rozwiązania i najnowsze propozycje
Warszawa, 22.02.2018Aktywnym biegaczem być… czyli 4 przykazania, bez których ani rusz!Bieganie na przestrzeni ostatnich lat bije rekordy popularności. Coraz więcej aktywnych osób nie poprzestaje na kilkuminutowym treningu na
INFORMACJA PRASOWA Warszawa, 27.04.2018Wielkimi krokami zbliża się majówka, a wraz z nią nadzieja na dłuższy wypoczynek. Wiele osób nie może się doczekać, by na kilka dni oderwać się od służbowych obowiązków i odpocz�
W twoim koszu ląduje rocznie 2000 zł. Podpowiadamy, jak to zmienić Przeciętny Polak marnuje około 52 kilogramów żywności w skali roku. Zacznij nad tym panować, oszczędzając pieniądze i ekosystem. Pomóc może ergonomiczny