Łódź, 16 września 2019 r.Informacja prasowaFirma Atlas sponsorem VI Rubinstein Piano Festiwal14-19 października muzycznym świętem Maestro Rubinsteina w ŁodziMiędzynarodowy Festiwal Muzyczny im. Artura Rubinsteina to wydarz
Międzynarodowe firmy z całego świata odnotowują znaczący wzrost liczby kontroli skarbowych, podczas których urzędnicy szczególnie interesują się cenami transferowymi. Aż 60 proc. spółek dominujących płaci karne odsetki
Inf. prasowa Warszawa, 01.07.2019NIEZBĘDNIK BIWAKOWICZA – JAK PRZYGOTOWAĆ SIĘ NA WAKACYJNĄ PRZYGODĘ? Na przestrzeni lat biwakowanie stało się jedną z najpopularniejszych form spędzania czasu na łonie nat
Śledząc mapę kulinarną świata szybko odkryjemy, że zasada „co kraj, to obyczaj” jest szczególnie żywa w kwestii śniadań. Jak wygląda klasyczny, francuski petit déjeuner? Ile kalorii ma wyjątkowo syte śniadanie angiels
Grupa Maspex Wadowice to jeden z największych producentów żywności w Europie Środkowo-Wschodniej. O wyróżnieniu Krzysztofa Pawińskiego tytułem Przedsiębiorcy Roku 2011 zadecydowało niezależne Jury konkursowe pod
KOMUNIKAT PRASOWYWarszawa, 18.04.2019Podczas jednej z lutowych konwencji Prawo i Sprawiedliwość zapowiedziało projekt tzw. „trzynastej emerytury”, która ma stanowić dodatkową pomoc dla emerytów i rencistów. Na początku k
WyRÓŻnij wnętrze na Święta– pomysły na różowe dekoracje świąteczneTradycyjne świąteczne kolory to czerwień, złoto i zieleń. Tak jest „od zawsze” (to zestawienie jest wręcz jednym z symboli Bożego Narodzenia),
Zgodnie z legendą Bóg, stwarzając świat, oddał Gruzinom miejsce, które chciał zachować dla siebie – nietuzinkowe i zachwycające. W Gruzji wiele rzeczy może nas zaskoczyć. To kraj szalony, dziki i niepoukła
Firma Ernst & Young jest zdania, że kilka kluczowych propozycji zgłoszonych 30 listopada br. przez Komisję Europejską na temat zmian w prowadzeniu działalności audytorskiej, może obniżyć jakość audytu nie dając przy tym
Intensywny, dymny aromat wędzonych specjałów idealnie komponuje się z ostatnimi dniami jesieni, kiedy w kuchni coraz częściej pojawiają się potrawy cięższe i bardziej treściwe, niż ma to miejsce w czasie ciepłych miesięcy